Le forme e le ricette delle regioni italiane

Trofie

Trofie

Ligurian rakastetuimpiin ja arvostetuimpiin pastamuotoihin kuuluva Trofie on saanut nimensä sanasta "strofissià", joka tarkoittaa Genovan murteessa taikinan vaivaamista pastaa käsin valmistettaessa.  Kun pasta valmistetaan käsityönä, pavun kokoiset taikinapallot vaivataan käsin valmistustasolla tai vain kämmenten välissä pitkiksi suikaleiksi, joiden päät ovat keskiosaa kapeammat.

Trofie

Muoto

Kapean ja kierteisen muodon ansiosta Trofie-pastan erikoinen koostumus hemmottelee kitalakea jokaisella suupalalla ja imee kastikkeen täydellisesti. Se sopii mainiosti yksinkertaisiin ja maukkaisiin resepteihin.

Käyttötavat

Jos haluat tuoda niiden maun paremmin esille, Barilla suosittelee Trofie-pastan yhdistämistä vihanneskastikkeisiin, varsinkin Ligurian maakunnan perinteiseen pestoon, johon voit lisätä perunoita ja vihreitä papuja ja saada aikaan houkuttelevan, perinteisen, tuoksuvan ja herkullisen ruokalajin.