Perinteinen maku kaikissa muodoissaan

Spaghetti

Spaghetti

Spaghetti on kotoisin Napolista. Antonio Viviani keksi vuonna 1842 pastalle tällaisen nimen, koska se näytti aivan ohuilta narunpätkiltä.
Alun perin niiden pituus oli peräti 50 senttimetriä, mutta ajan myötä ja tilasyistä niitä leikattiin ja leikattiin, kunnes niiden pituus oli nykyiset 25 senttiä.
Barillan Spaghetti N°5 on nykyään italialaisuuden synonyymi: kukaan ei pysty vastustamaan niiden kurvikasta ja tyylikästä muotoa eikä niiden kiehtovaa pyörittämistä haarukan ympärille.

Spaghetti

Muoto

Perinteisen halkaisijan ansiosta pitkien pastojen maailmassa Spaghetti on erittäin monipuolista ja tarjoaa loputtomia yhdistämismahdollisuuksia: perinteisistä resepteistä parhaiten varjeltuihin – lautasellinen Spaghettia sopii kaikkiin tilaisuuksiin.

Käyttötavat

Ilon pöytään tuo tarunomainen N°5-spaghetti, joka maustetaan kätevästi Barillan Sugo al Pomodoro -tomaattikastikkeella, öljyllä ja basilikalla.
Jos Rooman historiallisessa kaupunginosassa Trasteveressa ravintolat tarjoavat alla Puttanescaa, mustista oliiveista, kapriksista, anjoviksista ja tomaatista valmistettua herkullista kastiketta, Barilla suosittelee varsinkin kesäksi raikasta caprilaiskastiketta eli pilkottuja tuoretta tomaattia ja puhvelinmaitomozzarellaa maustettuina oreganolla ja chilipaprikalla.
Jos jonkun mielestä Spaghettia ei saa yhdistää juustoon, hän muuttaa varmasti mielipidettä maistettuaan tomaatti-gorgonzola-reseptiä, joka on yhtä aikaa makeiden ja voimakkaiden makujen sopusointuinen liitto.